Martie, luna de lupta impotriva cancerului colorectal

Luna martie a fost declarata Luna mondiala de Lupta impotriva Cancerului Colorectal. Cancerul colorectal afecteaza intestinul gros si este cea de-a doua forma de cancer, ca frecventa, din Europa, si a doua cauza de mortalitate datorata unei boli neoplazice pe continentul nostru. 412,900 de persoane sunt diagnosticate anual cu aceasta boala, in Europa.

Aproximativ 20% dintre pacienti sunt, in momentul diagnosticarii, deja in faza de metastaza a bolii (cancerul s-a extins dincolo de intestinul gros). Actiunile intreprinse la ora actuala in lume pentru identificarea si inlaturarea factorilor de risc, programele de screening derulate si tratamentele moderne, pot reduce mortalitatea cauzata de cancerul colorectal cu aproximativ 50%, pana in anul 2020. Pentru a avea insa eficienta estimata, este nevoie ca aceste solutii moderne sa fie aplicate imediat.

Studii care au examinat preferintele terapeutice ale pacientilor au aratat ca majoritatea (84% – 92%) pacientilor au preferat noile terapii orale in locul terapiilor intravenoase standard. Usurinta in administrare, posibilitatea tratamentului la domiciliu, precum si evitarea complicatiilor terapiei intravenoase sunt citate ca principalele motive care justifica alegerea facuta.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.