Pacientii cu leucemie limfatica cronica vor beneficia de MabThera

Concernul farmaceutic Roche a anuntat ca rezultatele studiului de faza III cu MabThera (rituximab), in combinatie cu chimioterapia, au aratat o imbunatatire semnificativa a supravietuirii fara semne de boala la pacientii cu leucemie limfatica cronica, cu recadere sau refractara.

Studiul pivotal REACH a aratat ca la pacientii tratati cu MabThera (rituximab), in combinatie cu standardul current de chimioterapie, s-a observat o crestere semnificativa a supravietuirii fara progresia bolii, comparativ cu pacientii care au primit doar chimioterapie. Analizele preliminare confirma datele din studiile clinice anterioare.

REACH este un studiu clinic international, randomizat, in care au fost inclusi 552 de pacienti cu leucemie limfatica cronica. A fost derulat in 90 de centre din 18 tari. REACH si-a propus sa analizeze daca tratamentul unor astfel de pacienti cu MabThera (rituximab), in combinatie cu chimioterapia (fludarabina si ciclofosfamida), aduce benefici comparativ doar cu chimioterapia.
Leucemia limfatica cronica este cea mai comuna forma de leucemie la adulti, reprezentand aproximativ 25-30% din toate formele de leucemie. Incidenta bolii in tarile vestice este de aproape 2-4 cazuri la 100 000 de locuitori, fiind de doua ori mai des intalnita la barbati decat la femei. 95% dintre pacienti sunt diagnosticati dupa varsta de 55 de ani.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.