Parlamentul Europei sustine lupta impotriva cancerului colorectal

Parlamentul Europei si Europacolon sustin lupta impotriva cancerului colorectal. Europacolon este prima organizatie europeana non-profit care isi propune sa lupte impotriva cancerului colorectal si sa ridice gradul de informare in ceea ce priveste aceasta boala.

In incinta Parlamentului Europei au fost organizate o expozitie si o conferinta de presa unde s-au prezentat detalii ale evolutiei cazurilor de cancer colorectal in Europa. De asemenea, s-a atras atentia asupra nevoii de implementare a unor programe eficiente de prevenire, care sa permita diagnosticarea din timp a cancerului colorectal in tarile Europei.

Manifestarile au fost sustinute si de "MEPs Against Cancer", un grup de peste 60 de parlamentari europeni, de diverse coloraturi politice si nationalitati, care si-au propus sa lupte impotriva cancerului, in conditiile in care peste 5 500 de persoane sunt diagnosticate cu cancer in Europa in fiecare zi. Cancerul colorectal afecteaza intestinul gros si este cea de-a doua forma de cancer ca frecventa in Europa si a doua cauza de mortalitate datorata unei boli neoplazice pe continentul nostru.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.