Peste 15% din populatia adulta din Europa de Vest sufera de constipatie

Un studiu recent, efectuat la nivel mondial de Dulcolax®, a analizat efectele constipatiei asupra calitatii vietii, in raport cu starea de sanatate. Studiul arata ca aceasta afectiune, considerata de multi minora, poate avea efecte negative importante asupra starii generale de sanatate si asupra vietii sociale.

Statisticile arata ca 48,6% dintre persoanele care au probleme in acest sens considera ca au o stare generala de sanatate precara, comparativ cu 43% dintre cei care nu sufera de constipatie. fectele constipatiei asupra starii psihice nu sunt de neglijat, afectiunea avand efecte similare altor boli considerate mai grave (de exemplu: boala pulmonara obstructiva cronica).
Peste 15% din populatia adulta din Europa de Vest sufera de constipatie, in vreme ce pana la 28% dintre nord-americani se plang de aceasta afectiune, cu efecte serioase asupra vietii sociale.

Se estimeaza ca 15% dintre femei si 5% dintre barbati sufera de constipatie, simptomele agravandu-se odata cu inaintarea in varsta. Studii epidemiologice sugereaza ca aparitia constipatiei poate fi legata de factori socio-economici, iar grupurile cu venituri mici sunt mai afectate decat cele cu venituri medii/mari din aceeasi tara.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.