Risc scazut de aparitie a cancerului, cu Viracept

EMEA (European Medicines Agency) a confirmat, ca urmare a reevaluarii unui numar de studii toxicologice, ca nu exista un risc crescut de aparitie a cancerului la pacientii care au folosit Viracept contaminat cu mesilat de etil, o substanta genotoxica ce poate altera ADN-ul (nelfinavir).

Viracept este un medicamaent antiviral folosit, in asociere cu alte medicamente antivirale, pentru tratamentul adultilor, adolescentilor si copiilor de peste trei ani, infectati cu virusul imunodeficientei umane (HIV-1), virus care determina sindromul de imunodeficienta dobandita (SIDA).

Comisia Europeana a suspendat, in iunie 2007, autorizatia de punere pe piata a Viracept din cauza contaminarii anumitor serii din acest medicament cu niveluri inalte de mesilat de etil. In octombrie 2007, in urma unor dovezi care au inlaturat problema contaminarii, CHMP (Committee for Medical Products for Human Use) a recomandat ridicarea suspendarii autorizatiei de punere pe piata.

Studiile efectuate de detinatorul autorizatiei de punere pe piata au demonstrat posibilitatea calcularii unei valori-prag sub care mesilatul de etil nu determina nicio mutatie la nivelul ADN-ului.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
Comentarii

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Politica de confidentialitate