Tocilizumab, in tratamentul poliartritei reumatoide

Grupul Roche anunta ca tocilizumab, un nou medicament destinat tratamentului poliartritei reumatoide, stopeaza deformarea articulatiilor.

Studiul LITHE de faza III, randomizat, desfasurat in 15 tari si care a inclus 1196 de pacienti cu poliartrita reumatoida moderata si severa, a demonstrat ca, dupa un an de tratament, tocilizumab imbunatateste functia motorie a pacientilor, comparativ cu tratamentul imunomodulator standard, folosit in prezent. Studiul LITHE este al cincilea studiu global de faza III cu tocilizumab care confirma eficienta medicamentului.
Specialistii estimeaza ca rezultatele acestui studiu clinic sunt foarte importante, deoarece analizeaza gradul de afectare a articulatiilor, cea mai clara indicatie a progresiei bolii si a calitatii vietii pacientilor. Tocilizumab a fost aprobat deja in Japonia, sub denumirea de Actemra si urmeaza sa fie inregistrat in SUA si Europa.

Poliartrita reumatoida este o boala autoimuna, caracterizata prin inflamarea articulatiilor, care afecteaza peste 21 de milioane de persoane din intreaga lume. Poliartrita duce la deformarea articulatiilor si la reducerea mobilitatii, simptome insotite de durere. In final se ajunge la distrugerea ireversibila a articulatiilor si la dizabilitati fizice irecuperabile.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.