Unda verde pentru medicamentele cu abacavir

CHMP (Committee for Medicinal Products for Human Use) din cadrul EMEA (European Medicines Agency) a decis ca informatiile existente nu permit formularea unei concluzii definitive in ceea ce priveste asocierea dintre medicamentele care contin abacavir si riscul crescut de infarct miocardic acut.

In prezent, nu s-au formulat cereri de modificare a informatiilor de prescriere a medicamentelor care contin abacavir. Rezultatele studiului observational prospectiv D:A:D (Data Collection of Adverse Effects of Anti-HIV Drugs) au sugerat ca folosirea in ultimele sase luni a medicamentelor care contin abacavir se asociaza cu un risc crescut de infarct miocardic. Nu s-a observat o crestere a riscului la pacientii care au incetat sa mai foloseasca abacavir in urma cu sase luni sau mai mult.

Abacavirul este un inhibitor de nucleozid revers transcriptaza (nucleoside reverse transcriptase inhibitor = NRTI), indicat, in asociere cu alte medicamente, in tratamentul antiretroviral al infectiei cu virusul imunodeficientei dobandite (HIV). In Uniunea Europeana, abacavir este disponibil sub denumirea de Ziagen, in combinatie cu lamivudina, sub denumirea de Kivexa, si in combinatie cu lamivudina si zidovudina, sub denumirea de Trizivir.

Intr-o analiza comuna a 54 de studii clinice sponsorizate de firma GlaxoSmithKline, detinatorul autorizatiei de punere pe piata a medicamentelor care contin abacavir, nu s-a observat cresterea riscului de infarct miocardic acut la folosirea acestor medicamente. Studiile s-au efectuat pe aproximativ 10 000 de pacienti tratati cu abacavir.

Cuvinte-cheie:

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.