A XV-a Reuniune Nationala de Istoria Farmaciei

In perioada 18-20 iunie 2009 s-a desfasurat la Galati a XV-a Reuniune Nationala de Istoria Farmaciei, organizata de Societatea Romana de Istoria Farmaciei (SRIF), Universitatea "Dunarea de Jos", Facultatea de Medicina si Farmacie, Colegiul Judetean al Farmacistilor.

Organizatorii au asigurat o locatie deosebita, cu semnificatie pentru farmacisti, la Gradina Botanica (Complexul Muzeal de Stiintele Naturii, Galati).
Interesul manifestat de participanti se reflecta in numarul lor, de peste 300 de inscrisi, precum si in numarul lucrarilor trimise. Tematica destul de vasta propusa de catre organizatori a contribuit la aceasta participare.

Programul reuniunii a fost sustinut de farmacoistorici (farmacisti, chimisti, medici, asistenti de farmacie si studenti), dar si de persoane din alte domenii (istorie, biologie). De asemenea, au fost prezenti invitati de onoare din Republica Moldova (Conf. Dr. Farm. Nadejda Ciobanu si doi studenti din anii II si III), Facultatea de Farmacie din Chisinau.
Societatea a publicat brosura cu rezumatele celor 40 de lucrari (a carei coperta o prezentam mai jos).

In mesajul Colegiului Farmacistilor din judetul Galati se spune: "Ne-am dorit ca acest eveniment care a reunit personalitati ale lumii farmaceutice, medicale si politice, sa fie perceput ca o dovada a implicarii galatenilor in realitatea vietii farmaceutice. Actiunea la care am participat si-a propus sa arate preocuparile noastre stiintifice, dar si faptul ca stim sa cinstim amintirea inaintasilor nostri intr-ale profesiei si, nu in ultimul rand, ca trebuie sa realizam reale punti de comunicare intre noi".

La inchiderea lucrarilor au fost oferite diplome de excelenta pentru organizatorii din Galati si diplome de sponsor firmelor farmaceutice care au sustinut material acest eveniment. Din partea Colegiului Farmacistilor au fost oferite picturi invitatilor de la Chisinau, Bucuresti si Iasi.

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.