Copiii au prioritate la Myozyme

Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman (CHMP) al EMEA a recomandat ca sugarilor, copiilor si adolescentilor sa li se acorde prioritate in furnizarea medicamentului Myozyme (alfa alglucozidaza) in perioada crizei care se asteapta in aprovizionarea pietei cu acest medicament si care se va incheia in urmatoarele luni.

Acest demers are ca scop asigurarea administrarii neintrerupte de Myozyme la acesti pacienti, in perioada in care compania isi va rezolva problemele de aprovizionare. Myozyme se utilizeaza la pacientii cu boala Pompe, o tulburare rara, care consta intr-o deficienta enzimatica mostenita. Aceasta boala determina depunerea progresiva a glicogenului in anumite tesuturi, in special inima si alti muschi. Cand apare la o varsta mica (debut precoce), boala progreseaza rapid si, in lipsa tratamentului, este de obicei letala. Poate sa apara si la aduti (debut tardiv), caz in care progresia are ritm mai lent si mai putin periculoasa pentru viata pacientului.

Schema de tratament aprobata pentru Myozyme prevede o perfuzie pe zi, o data la doua saptamani. Dat fiind faptul ca in cazul pacientilor cu debut precoce boala prezinta cel mai rapid progres, precum si risc de aparitie a problemelor de dezvoltare grave pe termen lung, CHMP recomanda:

  1. Sugarii, copiii si adolescentii trebuie sa continue tratamentul cu Myozyme, fara nicio intrerupere. La acest grup de pacienti, tratamentul cu acest medicament trebuie initiat la momentul necesar si fara restrictii.
  2. Niciun nou tratament cu Myozyme nu trebuie inceput la adulti. La cei aflati deja in tratament, medicii care prescriu medicamentul trebuie sa ia in considerare intreruperea temporara a tratamentului, pana la rezolvarea problemelor de aprovizionare, exceptie facand pacientii la care intreruperea poate pune viata in pericol.

Criza de aprovizionare a fost determinata de depasirea capacitatii curente de fabricatie a medicamentului Myozyme in conditiile de cerere pe piata, precum si de problemele aparute la unele locuri de fabricatie.
Aceste recomandari sunt temporare si nu modifica informatiile despre medicamentul Myozyme, aprobate in prezent. Recomandarile se vor aplica pana la rezolvarea problemelor de aprovizionare ale companiei.

Sursa: Agentia Nationala a Medicamentului, www.fda.com

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.