Recomandari privind continuarea vaccinarii cu Gardasil

Pe baza datelor actuale, Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al EMEA a concluzionat ca este putin probabil ca aceste cazuri sa fie legate de vaccinarea cu Gardasil si ca beneficiile medicamentului continua sa depaseasca riscurile. In acest context, CHMP recomanda continuarea vaccinarii cu Gardasil, in conformitate cu programele nationale de vaccinare din statele membre.

CHMP si Grupul de lucru de farmacovigilenta (PhVWP) evalueaza in continuare aceasta situatie. Detinatorului de punere pe piata i s-a solicitat sa furnizeze o analiza completa a seriei, precum si informatii ulterioare despre ractiile adverse ale vaccinului, orice alte cazuri similare si modul in care se poate stabili o legatura intre Gardasil si cazurile aparute in Spania. Ulterior evaluarii tuturor datelor disponibile, CHMP va stabili actiunile ulterioare necesare.

Medicamentul Gardasil este un vaccin destinat prevenirii cancerului de col uterin si al altor boli pre-canceroase produse de papilomavirusul uman (HPV). Acest vaccin este autorizat in Uniunea Europeana din luna septembrie 2006.

Sursa: Agentia Nationala a Medicamentului, www.fda.com

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.