ECOURI dupa cel de-al III-lea Congres National de APITERAPIE (cu participare internationala)

In zilele de 29 Octombrie – 01 Noiembrie 2010 s-au desfasurat lucrarile celui de al-III-lea Congres de Apiterapie, in Bucuresti. Auditoriul de specialitate numeros si prezenta unor distinsi invitati de peste hotare (din Japonia, India, Argentina, SUA, Portugalia, Franta, Serbia), au dat amploare si importanta acestui congres.

Tematica foarte bogata, abordata in comunicari si conferinte, mese rotunde, postere si atelier practic, a atras atentia si interesul tuturor participantilor. Temele abordate au fost:
– Importanta albinei si a plantelor melifero-medicinale pentru biodiversitate si pentru societatea umana;
– Proprietatile farmacologice ale plantelor melifero-medicinale;
– Nutritia si apiterapia;
– Calitatea produselor apicole si apiterapia;
– Apiterapia in medicina umana si veterinara.

Mesele rotunde au avut ca tematica:
„Apiterapia – complement sau alternativa la terapia alopata?”
„Utilizarea produselor apicole in oncologie – riscuri sau beneficii?”
„Apiterapia in bolile neurologice, inclusiv scleroza multipla, (cu prezentare de cazuri clinice si discutii)”.

Intre lucrarile prezentate, s-a remarcat lucrarea autorilor japonezi Norico HATTORI, Kenji ICHIHARA, Shoei FURUKAWA, intitulata „Laptisorul de matca amelioreaza functionarea sistemului nervos prin regenerarea neuronilor din hipocampus”, prin finetea si profunzimea cercetarilor. Aceste cercetari vizau tratamentul bolii Alzheimer, cu un extract farmacologic activ, obtinut din laptisor de matca standardizat in adenozin-monofosfat – N1 oxid (AMP-N1 oxid = 1 mg %). Experimentele s-au facut pe celule stem neuronale recoltate de la sobolani, din ventriculul lateral frontal, capabile de autoregenerare si de diferentiere in neuroni, astrocite, oligocite. Pentru intoxicarea celulelor s-a folosit trimetiltin.

S-a constatat ca laptisorul de matca inhiba productia de fibrile Beta-amiloidice, stimuleaza multiplicarea celulelor stem neuronale si diferentierea lor, amelioreaza functiile cognitive si da speranta unui efect neuroregenerativ, precum si speranta unei „batraneti senine”, nu „- senile”. Lucrarile sunt in faza de pionierat.

Speram sa asistam la lucrari la fel de valoroase, poate si ale cercetatorilor romani, la cel de-al IV-lea Congres, organizat de Societatea Romana de Apiterapie. (Informare data de Prof. Dr. Farm. Viorica Istudor)

Autor: Farm. Bivol Liliana

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.