Epidermoliza buloasa

Orice afectiune cutanata caracterizata printr-o tendinta cronica la formarea de bule (basicute). Epidermolizele buloase pot fi dobandite, manifestandu-se atunci la adult, sau ereditare, manifestandu-se la nou-nascut sau la copil, in acest caz. Ele se manifesta prin aparitia de bule continand un lichid limpede sau uneori cu sange; localizate in anumite parti sau generalizate pe tot corpul, acestea pot afecta gura. Evolutia lor depinde de la caz la caz, aceasta boala putand cand sa nu fie caracterizata decat prin cateva bule pe maini si pe picioare, cand sa provoace bule diseminate susceptibile sa apara chiar de la nastere si sa ameninte viata copilului. In formele dobandite, se impune cercetarea unei boli generale: colita, limfom, disglobulinemie, amiloidoza sau conectivita.

Tratament – Nu exista un tratament curativ cu adevarat eficace al epidermolizelor buloase. Totusi, un tratament preventiv (suprimarea sporturilor violente) si simptomatic (dezinfectia bulelor) este necesar. Este recomandat parintilor unui copil atins de epidermoliza buloasa ereditara sa recurga la sfatul genetic al unui specialist daca doresc sa mai aiba alti copii.

Caută un termen medical

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.