Aminofilină

Medicamente/dispozitive medicale

  • AMINOFILINĂ (Arena Group SA, România). Compr. 100 mg; 200 mg.
  • AMINOFILINĂ EEL (Bio EEL SRL, România).Compr. 100 mg.
  • MIOFILIN (Zentiva SA, România). Caps. 100 mg. Sol. inj. 24 mg/ml.

Indicații

Tratamentul bronhospasmului şi profilaxia de durată a crizelor de dispnee în formele uşoare şi moderate de astm bronşic; bronhopneumopatia obstructivă cronică, forma spastică.

Doze și mod de administrare

Oral. 10-15 mg aminofilină/kg şi zi, fracţionat în 2-4 prize. La adolescenţi nu se va depăşi doza de 600 mg/zi. Copii cu vârsta între 6-12 ani: 12 mg aminofilină/kg şi zi, aceasta putând fi crescută până la 15 mg aminofilină/kg şi zi, fără a se depăşi 400 mg/zi. Perfuzie intravenoasă continuă: 0,6 mg/kg/oră administrată după o doză de încărcare de 5 mg/kg, în perfuzie intravenoasă lentă, cu durata de 30 minute. COpii: 0,7–1,2 mg/kg şi oră, în funcţie de vârstă, în perfuzie intravenoasă continuă, administrată după o doză de încărcare de 7 mg/kg, în perfuzie lentă, cu durata de 20-30 minute.

Reacții adverse

Activitate cardiacă accelerată și/sau neregulată, palpitații, scăderea tensiunii arteriale. Afectarea activităţii gastrointestinale, dureri epigastrice, anorexie, greață, vărsături, diaree. Diureză crescută. Modificări ale electroliților serici, în special hipokaliemie, creșterea calciului seric și a concentrațiilor de creatinină, hiperglicemie și hiperuricemie.

Contraindicații

Infarct miocardic acut, tahicardie acută, hipersensibilitate la aminofilină, teofilină, etilendiamină sau la oricare dintre excipienții acestui
medicament, hipersensibilitate la alţi derivaţi xantinici. Administrarea concomitentă cu alţi derivaţi xantinici, ceai sau cafea. Porfirie acută. Copii cu vârsta sub 6 ani.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.