Aspirin plus c, comprimate efervescente

Prezentare:

Pulb. inhalatorie 200 g/doza, 400 g/ doza; ct. x 1 dispozitiv de adm. x 30 sau 60 doze (200 g); ct. x 1 dispozitiv de administrare x 14, 30 sau 60 doze (400 g)

Indicatii:

Cutanat: psoriazis si dermatite atopice. Nazal: rinita alergica sezoniera si perena, episoade acute de sinuzita. Pulb. inhalatorie: tratamentul de lunga durata al astmului bronsic persistent.

Doze:

Administrare orala: Ulcer duodenal si ulcer gastric benign: 150 mg de 2 ori pe zi sau 300 mg seara, 4-8 sapt.. Ulcere induse de AINS: 150 mg de 2 ori pe zi sau 300 mg seara, 8-12 sapt. Profilaxie: 150 mg de 2 ori pe zi, administrare concomitenta cu AINS. Ulcer postoperator: 150 mg de doua ori pe zi, timp de 4 saptamani. Sindrom Zollinger-Ellison: initial 150 mg de 3 ori pe zi. Dispepsie cronica episodica: 150 mg de 2 ori pe zi, cel putin 6 saptamani. Profilaxia hemoragiilor datorate ulcerelor de stres: 150 mg de 2 ori pe zi. insuficienta renala severa 150 mg. Adm. injectabil: intravenos lent (peste 2 minute), 50 mg/20 ml, la 6-8 ore; perfuzie 25 mg/ora timp de 2 ore, perfuzia repetandu-se la 6-8 ore;50 mg, la 6-8 ore.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la mometazona furoat, la alti corticosteroizi, intoleranta la lactoza, intoleranta ereditara la galactoza, deficit Lapp de lactoza sau malabsorbtie de glucoza-galactoza.

Atentionari:

Cutanat: pot aparea efectele secundare care au fost raportate la utilizarea sistemica a corticosteroizilor, prudenta la copii. Nazal: prudenta in interventie chirurgicala recenta in sfera nazala, trat. de lunga durata, tbc pulmonara activa sau latenta, infectii fungice netratate, infectii bacteriene, infectii virale sistemice, infectii oculare cu Herpes simplex. Sarcina si alaptare. Pulb inhalatorie: Atentie in cazul pacientilor care sunt transferati de la tratatamentul cu glucocorticoizi adm. sistemic, la trat.amentul cu furoat de mometazona inhalator. Terapia nu se intrerupe brusc. Prudenta in sarcina si alaptare.

Reactii adverse:

Cutanat: parestezii, prurit, semne de atrofie a pielii, arsuri, foliculita, reactie acneiforma, iritatie, hipertricoza, hipopigmentare, dermatita periorala, dermatite alergice de contact, infectii secundare. Nazal: epistaxis, secretie mucoasa sanguinolenta sau striuri de sange, faringite, senzatie de arsura si iritatie nazala. Pulbere inhalatorie: Candidoza, disfonie, faringita, cefalee, reactii de hipersensibilitate (rash, urticarie, prurit, eritem si edem la nivelul ochilor, fetei, buzelor si gatului).

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.