Atorvastatină

Medicamente/dispozitive medicale

 • AMICOR (Medochemie, Cipru), Compr. film. 10 mg; 20 mg; 40 mg.
 • ASCORD (Terapia, România), Compr. film. 10 mg; 20 mg; 40 mg; 80 mg.
 • ATORIS (Krka Novo Mesto, Slovenia), Compr. film. 10 mg; 20 mg, 30 mg; 40 mg; 60 mg; 80 mg.
 • ATORVASTATIN PFIZER/ TERAPIA/ ACCORD/ ARENA/ AUROBINDO/ BILLEV/ MSN. Compr. film. 10 mg; 20 mg; 40 mg; 80 mg.
 • SORTIS (Pfizer Europe, Belgia), Compr. film. 10 mg; 20 mg; 40 mg; 80 mg. Compr. mast. 5 mg; 10 mg; 20 mg; 40 mg.
 • STATORVA (TAD Pharma GmbH, Germania), Compr. film. 30 mg; 60 mg; 80 mg.
 • STAVRA (Alkaloid-INT D.O.O., Slovenia), Compr. film. 10 mg. 20 mg; 40 mg, 80 mg.
 • TORVACARD (Zentiva, Republica Cehă). Compr. film. 10 mg. 20 mg; 40 mg; 80 mg.
 • TORVAZIN 10 mg – 20 mg – 40 mg (Egis Pharmaceuticals, Ungaria), Compr. film. 10 mg. 20 mg; 40 mg.

Indicații

Tratamentul hipercolesterolemiei primare sau hiperlipidemiei mixte în asociere cu măsuri dietetice. Tratamentul hipercolesterolemiei familiale homozigote. Prevenirea afecţiunilor cardiovasculare – reducerea mortalităţii şi a morbidităţii cardiovasculare la pacienţii cu boală cardiovasculară aterosclerotică manifestă sau cu diabet zaharat, cu niveluri normale sau crescute de colesterol, ca tratament adjuvant care să corecteze alţi factori de risc şi tratament cardioprotectiv.

Doze și mod de administrare

Oral, 10 mg/zi, în priză unică. În funcţie de rezultatele de laborator, se poate creşte pe parcursul a 4 săptămâni sau mai mult, până la 80 mg/zi.

Reacții adverse

Nasofaringită. Reacții alergice. Hiperglicemie. Coșmaruri, insomnie. Cefalee, ameţeli, parestezie, hipoestezie, disgeuzie, amnezie. Vedere înceţoşată. Tinitus. Dureri faringo-laringiene, epistaxis. Constipaţie, flatulenţă, dispepsie, greaţă, diaree. Hepatită. Urticarie, erupţie cutanată tranzitorie, prurit, alopecie. Mialgie, artralgie, dureri la nivelul extremităţilor, spasme musculare, tumefieri articulare, durere lombară. Stare generală de rău, astenie, durere toracică, edem periferic, fatigabilitate, pirexie. Creșterea transaminazelor.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi. Afecţiuni hepatice active sau creşteri persistente, inexplicabile ale valorilor transaminazelor serice. Sarcină şi alăptare. Miopatie. Administrarea concomitentă de inhibitori potenţi ai citocromului CYP3A4 (medicamente care cresc ASC de aproximativ 5 ori sau mai mult) (de exemplu itraconazol, ketoconazol, posaconazol, voriconazol, inhibitori ai proteazei HIV (de exemplu nelfinavir), eritromicină, claritromicină, telitromicină, nefazodonă și medicamente care conțin cobicistat. Administrarea concomitentă de gemfibrozil, ciclosporină sau danazol. La pacienții cu hipercolesterolemie familială homozigotă, administrarea concomitentă de lomitapidă.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

  Comentarii

  Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.