Capecitabină

Medicamente/dispozitive medicale

  • CAPECITABINA DR.REDDY’S/ FAIR-MED/GLENMARK/ KOANNA/ ACCORD. Compr.film. 150mg, 500 mg.
  • CEREX (Terapia SA, România). Compr. film. 500 mg.
  • ECANSYA (Krka DD, Slovenia). Compr. film. 150 mg; 300 mg; 500 mg.
  • XALVOBIN (Alvogen IPCO S.AR.L., Luxemburg). Compr. film. 150 mg; 500 mg.

Indicații

Neoplasm de colon stadiul III (Stadiul Duke C), după intervenţia chirurgicală. Neoplasm colorectal metastatic. Neoplasm gastric în stadiu avansat, în asociere cu chimioterapie pe bază de săruri de platină. În asociere cu docetaxel în neoplasm mamar local avansat sau cu neoplasm mamar metastatic. Monoterapie la pacienţii cu neoplasm mamar local avansat sau metastatic, după eşecul terapiei cu taxani şi antraciclină.

Doze și mod de administrare

Monoterapie: 1250 mg/madministrată de două ori pe zi (dimineaţa şi seara; echivalent cu 2500 mg/m2 doză zilnică totală) timp de 14 zile, urmată de o perioadă de 7 zile de pauză. La pacienţii cu neoplasm de colon stadiul III, tratamentul adjuvant este recomandat pentru o perioadă de 6 luni. Terapie asociată: 800-1000 mg/m2, administrată de două ori pe zi, timp de 14 zile, urmată de o perioadă de 7 zile de pauză sau până la 625 mg/m2 de două ori pe zi, când este administrată continuu.

Reacții adverse

Infecţii. Neutropenie, leucopenie, trombocitopenie, anemie. Anorexie. Cefalee, insomnie, somnolență. Depresie, deshidratare. Conjunctivită, iritaţie la nivelul ochilor. Dispnee, epistaxis, tuse, rinoree. Tulburări gastrointestinale. Hiperbilirubinemie, valori anormale ale testelor funcţiei hepatice. Sindrom de eritrodisestezie palmo-plantară. Mialgie, artralgie, dorsalgie. Sclerodermie, prurit, hiperpigmentare cutanată, erupţie cutanată maculară, descuamare a pielii, dermatită, tulburări de pigmentare, afecţiuni ale unghiilor. Fatigabilitate, febră, edem periferic, stare generală de rău, durere toracică non-cardiacă.

Contraindicații

Antecedente de reacţii adverse severe şi neaşteptate la tratamentul cu fluoropirimidine. Hipersensibilitate la capecitabină, fluorouracil sau la oricare dintre excipienţi. La pacienţii care prezintă absenţa completă a activităţii dihidropirimidin dehidrogenază (DPD). Sarcină şi alăptare. Leucopenie, neutropenie sau trombocitopenie severă. Insuficienţă hepatică severă. Insuficienţă renală severă. Asociere cu sorivudină sau analogii înrudiţi chimic, cum este brivudina.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.