Cisplatină

Medicamente/dispozitive medicale

  • CISPLATINĂ ACCORD (Accord Healthcare Polska Z.O.O, Polonia). Conc. pt. sol. perf. 1 mg/ml.
  • PLATOSIN (Teva Pharma SRL, România). Conc. pt. sol. perf. 0,5 mg/ml.
  • SINPLATIN ® (Actavis SRL, România).  Conc. pt. sol. perf. 1 mg/ml.

Indicații

Cancer testicular. Cancer ovarian. Cancer vezical avansat. Cancer la nivelul capului şi gâtului. Carcinom pulmonar cu celule mici sau cu alte tipuri de celule. Cancer de prostată. Carcinom de col uterin şi de endometru.

Doze și mod de administrare

Intravenos. 20 mg/mp zilnic în perfuzie, 5 zile, la fiecare 3 săptămâni sau 100–120 mg/mp în doză unică, 3–4 serii, la 3–5 săptămâni.

Reacții adverse

Infecţii, inclusiv letale. Mielosupresie, neutropenie, anemie, trombocitopenie, leucopenie. Reacţii anafilactoide. Hiponatremie.Aritmie, bradicardie, tahicardie. Ototoxicitate. Greaţă, vărsături, inflamarea mucoaselor, stomatită, ulceraţia mucoaselor.

Contraindicații

Hipersensibilitate la cisplatină, la derivaţi de platină sau la oricare dintre excipienţi. Pacienţi cu mielosupresie, deshidrataţi sau cu disfuncţii renale preexistente, neuropatii periferice preexistente, tulburări de auz preexistente. Alăptare. Administrarea concomitentă de vaccinuri vii.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
Comentarii

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Politica de confidentialitate