Codeină + ibuprofen

Medicamente/dispozitive medicale

  • BRUFEN PLUS (BGP Products AB, Suedia), Compr. Codeină fosfat 30 mg; Ibuprofen 400 mg.

Indicații

Durere uşoară până la moderată, de diferite etiologii.

Doze și mod de administrare

1 comprimat o dată la 4 – 6 ore. Nu trebuie depăşită o doză totală de 6 comprimate (2400 mg ibuprofen/180 mg fosfat de codeină hemihidrat) într-un interval de 24 de ore.

Reacții adverse

Ulcere peptice, perforaţie sau sângerare gastrointestinală; greaţă, vărsături, diaree, flatulenţă, constipaţie, dispepsie, durere abdominală, melenă, hematemeză, stomatită ulcerativă, exacerbare a colitei şi a bolii Crohn; cefalee, amețeală; erupţie cutanată tranzitorie.

Contraindicații

Hipersensibilitate la ibuprofen, codeină sau la oricare dintre excipienţi; ulcer peptic activ sau antecedente de ulcer/hemoragie recurente; antecedente de sângerare sau perforaţie gastrointestinală asociate cu terapia anterioară cu antiinflamatoare nesteroidiene; antecedente de astm bronşic, urticarie sau reacţii de tip alergic după administrarea acidului acetilsalicilic sau a altor antiinflamatoare nesteroidiene. Astm bronşic sever sau insuficienţă respiratorie. Constipaţie cronică. Insuficienţă cardiacă severă (clasa IV NYHA). Insuficienţă hepatică severă. Insuficienţă renală severă (filtrare glomerulară sub 30 mL/min); Afecţiuni inflamatorii intestinale sau hemoragii intestinale. Al treilea trimestru de sarcină, alăptare; metabolizatori cu activitate enzimatică extensivă ai CYP2D6.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.