Dexametazonă – uz oftalmic/auricular

Medicamente/dispozitive medicale

  • MAXIDEX (Alcon Couvreur NV, Belgia). Pic. oft., sol. 0,1%.
  • DEXAMETAZONĂ RPH (Rompharm Co.SRL, România). Pic. oft., sol. 0,1%.
  • DEXAMETAZONĂ FOSFAT DE SODIU (NewLine Pharma S.L, Spania). Pic. oft., sol. 0,1%.
  • OZURDEX (Allergan, Irlanda). Implant 700 mcg.

Indicații

Tratamentul afecţiunilor inflamatorii localizate la nivelul polului anterior al globului ocular: conjunctivite şi blefaroconjunctivite alergice, keratite, sclerite şi episclerite sau alte afecţiuni în care este indicat tratamentul cu un antiinflamator steroidian.

Doze și mod de administrare

Uz oftalmic

Inflamaţiile acute severe: iniţial 1 picătură în sacul conjunctival la fiecare 60 minute, apoi la 2-4 ore, până la diminuarea simptomatologiei. După obţinerea răspunsului favorabil, 1 picătură x 3-4/ zi.

Inflamaţii cronice: 1-2 picături în sacul conjunctival la 3-6 ore sau după
necesităţi. Inflamaţii minore şi alergii 1-2 picături în sacul conjunctival la 3-4 ore până la ameliorare.

Dacă este necesară administrarea în paralel cu un alt medicament cu administrare oftalmică, se va menţine o durată de minimum 15 minute între administrări.

Reacții adverse

Reacţii locale iritative (disconfort local, senzaţii tranzitorii de înţepătură şi usturime la nivelul ocular sau înceţoşarea tranzitorie a vederii) sau alergice. Creşterea presiunii intraoculare cu posibila dezvoltare a unui glaucom şi, uneori, afectarea nervului optic; formarea unei cataracte posterioare subcapsulare, întârzierea vindecării leziunilor.

Contraindicații

Hipersensibilitate la dexametazonă sau la oricare dintre excipienţi. Keratită herpetică şi alte afecţiuni virale ale corneei şi conjunctivei, ulcer corneean
activ. Infecţii fungice ale globului ocular şi anexelor. Tuberculoză oculară.
Infecţii purulente acute. Orice alte afecţiuni cauzate de microorganisme, care pot fi mascate sau agravate de tratamentul cu corticoizi. Copii cu vârsta sub 1 an.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
Comentarii

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.