Difenhidramină

Medicamente/dispozitive medicale

  • CALMABEN (Pharmazeutische Fabrik Montavit GmbH, Austria). Draj. 50 mg.

Indicații

Tratamentul tulburărilor temporare ale somnului.

Doze și mod de administrare

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta mai mare de 12 ani: 1 drajeu/zi, cu 30 de minute înainte de culcare.

Reacții adverse

Somnolenţă, hipersomnie, tulburări de concentrare în ziua următoare administrării (mai ales dacă durata somnului după administrare a fost insuficientă şi în funcţie de sensibilitatea individuală). Tulburări de vedere. Amețeală. uscăciunea gurii şi gâtului, greaţă, vărsături, diaree, constipaţie, reflux gastro-esofagian.

Contraindicații

Hipersensibilitate la clorhidrat de difenhidramină, alte antihistamine sau la oricare dintre excipienţi. Atac acut de astm bronşic. Feocromocitom.
Ulcer peptic cu obstrucţie piloro-duodenală. Glaucom cu unghi închis.
Hipertrofie de prostată cu formare de urină reziduală, obstrucţia colului vezical. Tulburări convulsive (epilepsie). Sindrom congenital QT prelungit.
Bradicardie, aritmii cardiace. Administrarea simultană de medicamente care pot extinde intervalul QT în EKG, cum ar fi antiaritmicele din clasa I a şi III. Hipomagnezemie, hipopotasemie. Folosirea simultană de inhibitori de monoaminoxidază sau alcool. Vârsta mai mică de 12 ani. Sarcină şi alăptare.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.