Dimenhidrinat

Medicamente/dispozitive medicale

  • ORIENS (Galenica SA, Grecia).Compr. sublinguale 50 mg.

Indicații

Prevenirea și tratarea răului de mișcare.

Doze și mod de administrare

Administrare orală, cu cel puțin 30 – 60 de minute înainte de călătorie. Administrarea poate fi repetată în timpul călătoriei. 50 mg- 100 mg (1-2 comprimate sublinguale), luate de 3 sau 4 ori pe zi. Doza zilnică totală nu trebuie să depășească 400 mg.

Reacții adverse

Somnolenţă, hipersomnie, tulburări de concentrare în ziua următoare administrării (mai ales dacă durata somnului după administrare a fost insuficientă şi în funcţie de sensibilitatea individuală). Tulburări de vedere. Amețeală. uscăciunea gurii şi gâtului, greaţă, vărsături, diaree, constipaţie, reflux gastro-esofagian. Lipsă de coordonare, tremor, confuzie, halucinații.

Contraindicații

Hipersensibilitate la clorhidrat de difenhidramină, alte antihistamine sau la oricare dintre excipienţi. Atac acut de astm bronşic. Feocromocitom.
Ulcer peptic cu obstrucţie piloro-duodenală. Glaucom cu unghi închis.
Hipertrofie de prostată cu formare de urină reziduală, obstrucţia colului vezical. Tulburări convulsive (epilepsie). Sindrom congenital QT prelungit.
Bradicardie, aritmii cardiace. Administrarea simultană de medicamente care pot extinde intervalul QT în EKG, cum ar fi antiaritmicele din clasa I a şi III. Hipomagnezemie, hipopotasemie. Folosirea simultană de inhibitori de monoaminoxidază sau alcool. Vârsta mai mică de 12 ani. Sarcină şi alăptare.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.