Estradiolvalerat + ciproteronă

Medicamente/dispozitive medicale

  • CLIMEN (Bayer Pharma AG, Germania). Drajeuri albe estradiolvalerat 2 mg, ciproteronă 2 mg. Drajeuri roz ciproteronă 1 mg.

Indicații

Corectarea carenţelor estrogenice (menopauză, tulburări trofice genito‑urinare, cutanate, psihice din cursul menopauzei). Prevenirea osteoporozei în postmenopauză. Controlul ciclurilor menstruale neregulate. Tratamentul amenoreei secundare sau primare.

Doze și mod de administrare

Dacă pacienta mai prezintă menstruaţie, tratamentul trebuie început în a 5-a zi a ciclului. Pacientele cu amenoree, cu cicluri foarte neregulate sau care sunt în postmenopauză pot începe tratamentul în orice moment, dacă a fost exclusă sarcina. Se administrează zilnic un drajeu alb, în primele 11 zile, apoi zilnic un drajeu roz, timp de 10 zile. După 21 zile de administrare urmează un interval de pauză de 7 zile.

Reacții adverse

Cefalee. Dureri la nivelul sânilor. Creșterea apetitului alimentar. Sângerări menstruale neregulate, metroragie, edeme la nivelul sânilor, dismenoree, scurgeri vaginale.

Contraindicații

Sarcină şi alăptare. Sângerări vaginale nediagnosticate. Suspiciune de cancer de sân sau cancer de sân diagnosticat. Cancer dependent de hormonii sexuali steroidieni. Tumori hepatice, boli hepatice severe. Tromboembolism arterial sau venos (sau risc crescut al acestor afecțiuni). Hipertrigliceridemie severă.

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
Comentarii

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.