Furosil, comprimate

Prezentare:

Solutie inj. 10 mg/ml; ct. x 5 sau 100 f. x 2 ml

Indicatii:

Tratament edemelor din IC, ciroza hepatica sau afectiuni renale; formele usoare si moderate

Doze:

Adulti oral 40-80 mg/zi, in 1-2 prize, marit treptat, pana la maximum 240 mg/zi, in 2-3 prize. in IR sunt necesare uneori doze mai mari: 500 mg – 1 g/zi. La copii doza este de 1-2 mg/kg/zi. Administrare injectabila: 20-40 mg, intravenos repetat pana la obtinerea diurezei.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la furosemida sau alte sulfamide; obstacol al cailor urinare cu oligurie; hipovolemie cu deshidratare; intoxicatie digitalica, alaptare.

Atentionari:

Controlul echilibrului electrolitic, glicemiei, ureei, creatininei din ser si al debitului urinar; se evita tratament prelungit, cu doze mari sau insotit de o dieta prea stricta; ciroza hepatica; guta; sportivi; interactiuni medicamentoase cu antiinflamatoare nesteroidiene, corticosteroizi, substante de contrast iodate, antiaritmice, eritromicina, astemizol, bepridil, vincamina, digitalice, inhibitorii enzimei de conversie, fenitoina, curarizante, antibiotice aminoglicozidice, cefaloridina, cisplatina, neuroleptice, litiu, antiacide gastrice; sarcina.

Reactii adverse:

Deshidratare, hiperazotemie, hiponatriemie, hipopotasemie, hipovolemie cu hipotensiune ortostatica, encefalopatia hepatica, hipopotasemie cu sau fara alcaloza metabolica, tulburari de ritm grave, mai ales ventriculare, crestere a glicemiei, crestere a uricemiei, trombembolie, scaderea marcata a TA, pana la colaps, cazuri rare de pancreatita, nefrita interstitiala, eruptii alergice cutanate, leucopenie, trombopenie, dureri lombare, surditate trecatoare sau definitiva.

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.