Hidrocortizon + izoconazol

Medicamente/dispozitive medicale

  • IZOCON A (Rominko SA, România), Cremă. Acet de hidrocortizon 1 mg/g + 10 mg/g.

Indicații

Infecţii fungice superficiale ale pielii însoţite de eczeme şi de fenomene inflamatorii, localizate mai ales la nivelul mâinii, spaţiilor interdigitale ale piciorului, regiunii inghinale şi genitale. Terapia eritrasmei. Pitiriazis versicolor. Keratite micotice. Lichenul plan.

Doze și mod de administrare

Aplicații locale pe zonele afectate; durata tratamentului să nu depăşească 2 săptămâni.

Reacții adverse

Semne de iritaţie sau reacţii alergice locale; atrofie cutanată dermoepidermică (atenţie mai ales la sugari şi pe perioadă de timp mai mare de 4 săptămâni), teleangiectazii, vergeturi, acnee steroidiană, dermatită periorală, hipertricoză (mai ales la nivelul feţei), precum şi reacţii adverse sistemice determinate de absorbţia glucocorticoidului (la doze repetate şi pe o perioadă mai mare de timp).

Contraindicații

Hipersensibilitate la izoconazol, acetat de hidrocortizonă sau la oricare dintre excipienți. Leziuni tuberculoase sau sifilitice, localizate la nivelul regiunilor pe care se aplică crema; afecţiuni virale (vaccină, zona zoster, varicelă).

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.