Inotuzumab ozogamicin

Medicamente/dispozitive medicale

  • BESPONSA 1 mg (Pfizer Europe EEIG, Belgia). Pulb. pt. conc. pt. sol. perf. 1 mg.

Indicații

Monoterapie la pacienţii adulți cu leucemie acută limfoblastică recidivată sau refractară cu precursori de celule B pozitive pentru CD22, cu precursori de celule B cu cromozom Philadelphia pozitiv (Ph+) recidivată sau refractară, la care tratamentul cu cel puţin un inhibitor de tirozin-kinază (ITK) să fi eşuat.

Doze și mod de administrare

Intravenos. Perfuzie lentă cu durata de o oră, în terapie ciclică de 3-4 săpt., în zilele 1, 8, 15. Primul ciclu doză totală este 1,8 mg/m2, ciclurile următoare 1,5 mg/m2. Dozele se ajustează in funcţie de apariţia reacţiilor adverse hematologice şi non-hematologice.

Reacții adverse

Infecții. Neutropenie, anemie, limfopenie, trombocitopenie, leucopenie, pancitopenie. Hipersensibilitate. Sindrom de liză tumorală. Hiperuricemie. Cefalee. Scăderea apetitului alimentar. Hemoragie (inclusiv cerebrală, gastrointestinală, epistaxis). Diaree, greață, vărsături, durere abdominală, stomatită, constipație. Hiperbilirubinemie, creștere a transaminazelor, a GGT. Boală hepatică veno-ocluzivă/sindrom obstructiv sinusoidal. Pirexie, edeme periferice. Reacții asociate perfuziei.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienți. Boală hepatică veno-ocluzivă și sindrom obstructiv sinusoidal (BVO/SOS) confirmate, severe actuale sau în antecedente. Boală hepatică gravă, în curs (de exemplu, ciroză, hiperplazie regenerativă nodulară, hepatită activă).

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
Comentarii

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Politica de confidentialitate