Ioflupan

Medicamente/dispozitive medicale

  • DATSCAN 74 MBg/ml (GE Healthcare BV, Olanda). Soluție injectabilă.

Indicații

Detectarea pierderii funcţiei terminaţiilor neuronilor dopaminergici din substanţa nigrostriată la pacienţii adulţi cu sindroame de tip parkinsonian incerte din punct de vedere clinic. Nu realizează o diferenţiere între boala Parkinson, atrofia sistemică multiplă şi paralizia supranucleară progresivă.  La pacienţii adulţi, pentru a facilita diferenţierea probabilităţii diagnostice a demenţei cu corpi Lewy de boala Alzheimer.

Doze și mod de administrare

Administrare intravenoasă. Eficacitatea clinică s-a demonstrat pentru intervalul 111 – 185 MBq. A nu se depăşi valoarea de 185 MBq şi a nu se utiliza atunci când activitatea scade sub 110 MBq.

Reacții adverse

Cefalee. Vărsături. Parestezii. Creșterea apetitului alimentar. Durere la nivelul locului de administrare a injecţiei (durere intensă sau senzaţie de arsură după administrarea în venele mici). Expunerea la radiaţiile ionizante este asociată cu un risc de inducere a cancerului şi cu posibila dezvoltare a malformaţiilor congenitale.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienți. Sarcină.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.