Ipilimumab

Medicamente/dispozitive medicale

  • YERVOY (Bristol‑Myers Squibb Pharma EEIG, Irlanda). Conc. pt. sol. perf. 5 mg/ml.

Indicații

Melanom în stadii avansate (nerezecabil sau metastatic) la pacienţii adulţi trataţi anterior.

Doze și mod de administrare

Adulţi: regimul de inducţie recomandat este de 3 mg/kg adm. i.v. pe durata a 90 de minute la fiecare 3 săptămâni, în total 4 doze. Pacienţilor trebuie să li se administreze regimul complet de inducţie (4 doze) în funcţie de tolerabilitate, indiferent dacă apar leziuni noi sau dacă leziunile existente progresează. Evaluarea răspunsului tumoral trebuie efectuată după finalizarea terapiei de inducţie.

Reacții adverse

Simptome severe (durere abdominală, diaree severă sau modificarea semnificativă a numărului defecaţiilor, scaune sangvinolente, hemoragie gastrointestinală, perforaţie gastrointestinală). Creşteri marcate ale aspartat aminotransferazei (AST), alaninaminotransferazei (ALT) sau bilirubinei totale sau simptome de hepatotoxicitate. Neuropatie motorie sau senzitivă severă nou apărută sau agravată. Erupţie cutanată care pune viaţa în pericol (incluzând sindrom Stevens Johnson sau necroliză epidermică toxică) sau prurit generalizat sever care interferează cu activităţile zilnice uzuale sau care necesită intervenţie medicală.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.