Lorazepam

Medicamente/dispozitive medicale

  • ANXIAR (Gedeon Richter SA, România), Compr. 1 mg.
  • TEMELOR (Medochemie Iberia S.A:, Portugalia). Soluție injectabilă 4 mg.

Indicații

Premedicație, înainte de intervențiile chirurgicale sau înainte de intervențiile cu scop diagnostic. Tratamentul simptomatic al stărilor de anxietate patologică și al stărilor de tensiune nervoasă. Profilaxia şi tratamentul delirium tremens şi ale altor manifestări ale sindromului de sevraj alcoolic.

Doze și mod de administrare

Oral: 1–1,5 mg de 2–3 ori/zi în nevroze şi tulburări gastrointestinale. Doza de 2,5 mg de 1–3 ori/zi în psihonevroze. Doza de 2,5–5 mg oral poate fi folosită ca premedicaţie pentru endoscopie, producând somn de 3–6 ore. Insomnie, 1–2,5 mg.

Injectabil. Ca premedicație, intravenos 0,044 mg-0,05/kg până la maximum 4 mg, administrate cu 15-20 de minute înainte de intervenții; intramuscular 0,05 mg/kg, maximum 4 mg, cu minimum 2 ore înainte de intervenție. Anxietate patologică la pacienții care nu pot primi tratament oral: 2-4 mg administrate i.v. sau 0,05 mg / kg administrate i.m. (este preferată administrarea intravenoasă).

Reacții adverse

Astenie, scăderea vigilenţei, somnolenţă, senzaţie ebrioasă, necoordonare motorie, ataxie, hipotonie musculară, amnezie anterogradă. La vârstnici şi copii pot apărea reacţii paradoxale (iritabilitate, agresivitate, agitaţie, tulburări de comportament). Tratamentul prelungit sau administrarea în doze mari poate determina dezvoltarea toleranţei şi dependenţei fizice şi psihice, iar la oprirea tratamentului poate apărea sindromul de întrerupere.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanța activă, la alte benzodiazepine sau la oricare dintre excipienţi. Tulburări legate de adicție (alcool, medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală, droguri ilegale). Intoxicație acută cu alcool, hipnotice, analgezice sau medicamente psihotrope (neuroleptice, antidepresive și litiu). Miastenia gravis. Insuficienţă respiratorie severă.
Sindrom de apnee în somn. Insuficienţă hepatică severă.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.