Mifepristonă

Medicamente/dispozitive medicale

  • MIFEGYNE (Exelgyn, Franţa). Compr. 200 mg, 600 mg.
  • MIFEPRISTONĂ LINEPHARMA (Linepharma Ltd, Anglia). Compr. 200 mg.

Indicații

Întreruperea dezvoltării sarcinii intrauterine. Înmuierea şi dilatarea colului uterin înainte de întreruperea chirurgicală a sarcinii în primul trimestru. Pregătirea pentru acţiunea analogilor de prostaglandină în întreruperea sarcinii. Inducerea travaliului în cazul decesului fătului în uter.

Doze și mod de administrare

Întreruperea dezvoltării sarcinii intrauterine prin tratament medical, pregătirea pentru acţiunea analogilor de prostaglandină în întreruperea sarcinii din motive medicale 600 mg mifepristonă în doză unică, urmată de administrarea analogilor de prostaglandine. Înmuierea şi dilatarea colului uterin înainte de întreruperea chirurgicală a sarcinii în primul trimestru: 200 mg mifepristonă urmată de întreruperea chirurgicală a sarcinii.
Inducerea travaliului în cazul decesului fătului în uter: 600 mg mifepristonă în doză unică zilnică, două zile consecutiv

Reacții adverse

Infecții. Greaţă, vărsături, diaree. Crampe uterine. Hemoragii masive.

Contraindicații

Insuficienţă suprarenală cronică, astm bronşic sever necontrolat medicamentos, porfirie ereditară, sarcină extra­uterină.

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.