Nicotină

Medicamente/dispozitive medicale

  • NICORETTE CLEAR (McNeil, Suedia), Plasture transdermic 10 mg/16 ore; 15 mg/16 ore; 25 mg/16 ore.
  • NICORETTE FRESHMINT (McNeil, Suedia), Spray bucofaringian, sol. 1 mg/spray.
  • NICORETTE FRESHFRUIT (McNeil, Suedia), Gumă medicamentoasă 2 mg; 4 mg.
  • NIQUITIN CLEAR (GlaxoSmithKline Consumer Healthcare, Marea Britanie), Plasture transdermic 7 mg/24 ore; 14 mg/24 ore; 21 mg/24 ore.

Indicații

Tratamentul dependenței de tutun la adulți prin ameliorarea simptomelor de sevraj.

Doze și mod de administrare

Spray: trat. în 3 etape. Etapa 1 (săpt. 1‑6). 1 sau 2 pulverizări în momentul în care aţi fi fumat în mod normal o ţigară sau dacă apare nevoia de nicotină. Etapa 2 (săpt. 7‑9). Se reduce progresiv numărul dozelor zilnice. Etapa 3 (săpt. 10‑12). Se reduce în continuare numărul dozelor zilnice, iar când subiecţii au ajuns la 2‑4 pulverizări pe zi, tratamentul ar trebui întrerupt. Plasture: o aplicare pe zi, de obicei dimineaţa, pe o zonă de tegument fără păr, curată şi uscată. Plasturele se menţine 24 ore. Gumă: uzual, 8‑12 gume. În caz de dependenţă uşoară, tratamentul se iniţiază cu guma de 2 mg. Dacă dependenţa este pronunţată, se va folosi pentru iniţiere guma de 4 mg. Nu trebuie depăşite 24 gume/zi.

Reacții adverse

Hipersensibilitate. Cefalee, greaţă, vărsături, dureri abdominale, dispepsie, sughiţ, dureri în gât, în maxilare. Vise anormale. Palpitații, tahicardie, fibrilație atrială. Bronhospasm, rinoree, disfonie, dispnee, congestie nazală, durere orofaringiană.

Contraindicații

Hipersensibilitate la nicotină sau la oricare dintre excipienţi. Copiii cu vârsta sub 18 ani. Persoanele care nu au fumat niciodată.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
Comentarii

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Politica de confidentialitate