Nizatidin, capsule

Prezentare:

Capsule 150 mg; cutie x 2 blist. x 10 capsule

Indicatii:

Tratamentul ulcerului duodenal si gastric benign activ, pentru o perioada  de 4-8 sapt. Terapia de intretinere in ulcerul duodenal cronic, dupa vindecarea ulcerului duodenal activ. inainte de adm. trat. trebuie exclusa posibilitatea ulceratiilor gastrice maligne. Tratamentul esofagitei diagnosticate endoscopic, inclusiv a esofagitei erozive si ulcerative si asociata cu pirozis datorat refluxului gastroesofagian pe o perioada de 12 sapt. Diminueaza pirozis-ul prezent la pacientii cu reflux gastroesofagian dupa prima zi de tratament.

Doze:

Terapeutic 300 mg/zi; profilactic 150 mg/zi. Doze in IR moderata si severa: 150 mg la 2-3 zile.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la nizatidina sau la alti antagonioti de receptori histaminici H2. Sarcina si alaptare.

Atentionari:

Raspunsul simptomatic la terapia cu nizatidina nu exclude existenta unei formatiuni gastrice maligne. Prudenta in IR sau IH.

Reactii adverse:

Rareori reactii de hipersensibilitate sau de soc anafilactic. Cazuri rare de leziuni hepatice colestatice si/sau la nivel hepatocelular, reversibile la incetarea trat. Ocazional anemie, urticarie, dureri de cap, ameteala si transpiratii.

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.