Paclitaxel

Medicamente/dispozitive medicale

  • PACLITAXEL PHARMEXPRESS/ACCORD/ EBEWE/ KABI. Conc. pt. sol. perf. 6 mg/ml.
  • SINDAXEL (Teva BV, Olanda). Conc. pt. sol. perf. 6 mg/ml.

Indicații

Cancer pulmonar non-microcelular avansat. Sarcom Kaposi. Cancer ovarian. Cancer mamar.

Doze și mod de administrare

Intravenos. 100- 220 mg/m2, în funcție de indicație, administrate într-o perfuzie cu durata de 3 ore, repetat la fiecare 3 săptămâni.

Reacții adverse

Infecţii (în special infecţii urinare şi ale tractului respirator superior), inclusiv letale. Mielosupresie, neutropenie, anemie, trombocitopenie, leucopenie, sângerări. Reacții de hipersensibilizare. Bradicardie. Hipotensiune arterială. Diaree, vărsături, greaţă, inflamaţii ale mucoaselor. Alopecie. Artralgie, mialgie. Reacţii la locul injectării. Creșterea transaminazelor, a fosfatazei alcaline și a altor parametri biochimici. Neuropatie periferică.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienţi, în special la uleiul de ricin polioxietilat. Valoare iniţială a neutrofilelor < 1500/ mm3 (1000/ mm3 pentru pacienţii cu sarcom Kaposi). Sarcină și alăptare. Infecţii grave şi necontrolate, la pacienți cu sarcom Kaposi. Utilizarea concomitentă de vaccinuri vii.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.