Paracetamol + clorfeniramină

Medicamente/dispozitive medicale

  • CEMOLPLUS (Sanosan, România), Paracetamol 500 mg; Clorfeniramin maleat 3 mg. Compr.

Indicații

Tratamentul rinitelor alergice din cursul afecţiunilor acute rinofaringiene, asociate cu febră şi cefalee.

Doze și mod de administrare

Adulți: 1-2 comprimate x 3/zi, maximum 6 cpr/zi; Copii 12-15 ani: 1 cp x 3/zi, maximum 3 cp/zi.

Reacții adverse

Rar, palpitaţii, bradicardie, hipotensiune; greaţă, vărsături şi constipaţie; sedare excesivă şi somnolenţa (mai ales la începutul tratamentului). Vertij, tulburări de echilibru, tulburări de memorie, stare confuzională, halucinaţii, tulburări extrapiramidale; trombocitopenie, anemie hemolitică sau agranulocitoză; hipersensibilitate cutanată, inclusiv erupţie cutanată tranzitorie, edem.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanţele active, fenacetină sau alte antiinflamatoare sau la oricare dintre excipienţi. Hipersensibilitate la alte antihistaminice.
Deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenază. Insuficienţă hepatocelulară. Insuficienţă renală severă (riscul de reacţii adverse renale poate fi crescut în cazul administrării prelungite de doze mari). Tulburări uretro-prostatice cu risc de retenţie urinară. Glaucom cu unghi închis sau predispoziţie la glaucom cu unghi închis; glaucom cu unghi deschis. Tratament concomitent cu inhibitori de monoaminooxidază (IMAO) non-selective. Copii sub 12 ani.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
Comentarii

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Politica de confidentialitate