Paracetamol + cofeină + fenilefrină + terpinhidrat + acid ascorbic

Medicamente/dispozitive medicale

  • PARASINUS PENTA (Glaxosmithkline, Marea Britanie), Paracetamol 500 mg; Cafeină 25 mg; Fenilefrină 5 mg; Terpinhidrat 20 mg; Acid ascorbic 38 mg. Compr.

Indicații

Ameliorarea simptomelor de răceală şi gripă, incluzând febră, cefalee, dureri musculare, congestie nazală, durere faringiană, precum şi a simptomelor asociate sinuzitei: dureri sinusale şi rinoree.

Doze și mod de administrare

Doza uzuală este de 1-2 comprimate administrate la fiecare 4-6 ore, în funcţie de necesităţi, fără a se depăşi 8 comprimate în 24 de ore. Intervalul minim între administrări trebuie să fie de 4 ore.

Reacții adverse

Cefalee, ameţeli, insomnie. Rar: stare de rău, reacții de hipersensibilitate, creșterea transaminazelor.

Contraindicații

Hipersensibilitate la paracetamol, clorhidrat de fenilefrină sau la oricare dintre excipienţi. Deteriorare severă a funcțiilor hepatice, insuficiență hepatică acută. Deteriorare severă a funcției renale Hipertensiune arterială.
Hipertiroidie. Diabet zaharat (din cauza clorhidratului de fenilefrină). Afecţiuni cardiovasculare grave. Glaucom cu unghi închis. Retenție urinară.
Feocromocitom. La pacienții care utilizează concomitent antidepresive triciclice, medicamente care afectează funcțiile hepatice sau beta-blocante, la pacienții care utilizează sau care au utilizat inhibitori de monoaminoxidază – IMAO în ultimele două săptămâni.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.