Paracetamol + cofeină + fenilefrină

Medicamente/dispozitive medicale

  • ANTINEVRALGIC SINUS (Zentiva KS, Cehia), Paracetamol 500 mg; Cafeină 25 mg; Fenilefrină 5 mg. Compr.

Indicații

Ameliorarea simptomelor de gripă şi răceală, cum sunt durerea (cefaleea, durerea în gât, durerile articulare şi musculare), febra, frisonul, congestia nazală, sinuzita (şi catarul nazal). Ajută la scăderea oboselii şi  somnolenţei.

Doze și mod de administrare

Oral. Adulţi şi adolescenţi cu greutate peste 65 kg: 1-2 cp la fiecare 4 ore, la nevoie, până la maximum 4 g paracetamol pe zi. Adulţi şi adolescenţi cu greutate între 43 şi 65 kg: 1 cp la fiecare 4 ore, la nevoie, până la maximum 3 g paracetamol pe zi Adulţi şi adolescenţi cu greutate între 33 şi 43 kg: 1-2 cp la fiecare 4 ore, la nevoie, până la maximum 2 g paracetamol pe zi

Reacții adverse

Cefalee, ameţeli, insomnie. Rar: stare de rău, reacții de hipersensibilitate, creșterea transaminazelor.

Contraindicații

Hipersensibilitate la paracetamol, clorhidrat de fenilefrină sau la oricare dintre excipienţi. Deteriorare severă a funcțiilor hepatice, insuficiență hepatică acută. Deteriorare severă a funcției renale Hipertensiune arterială.
Hipertiroidie. Diabet zaharat (din cauza clorhidratului de fenilefrină). Afecţiuni cardiovasculare grave. Glaucom cu unghi închis. Retenție urinară.
Feocromocitom. La pacienții care utilizează concomitentantidepresive triciclice, medicamente care afectează funcțiile hepatice sau beta-blocante, la pacienții care utilizează sau care au utilizat inhibitori de monoaminoxidază – IMAO în ultimele două săptămâni.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.