Paracetamol + propifenazonă + cofeină + codeină

Medicamente/dispozitive medicale

  • CAFFETIN (Alkaloid DOO, Slovenia), Paracetamol 250 mg; Propifenazonă 210 mg; Cafeină 50 mg; Codeină 10 mg. Compr.

Indicații

Tratamentul simptomatic al durerii de intensitate slabă-moderată: cefalee, migrenă, durere dentară, durere menstruală, durere postoperatorie şi posttraumatică, mialgie şi artralgie.

Doze și mod de administrare

Adulţi: doza uzuală este de 1-2 comprimate la nevoie; doza zilnică maximă de codeină nu trebuie să depăşească 240 mg.

Reacții adverse

Prurit. Constipaţie, greaţă, vărsături, dispesie, uscăciunea gurii. Dificultate la micţiune. Rar: stare de rău, reacții de hipersensibilitate, creșterea transaminazelor.

Contraindicații

Hipersensibilitate la paracetamol, codeină, cofeină sau la oricare dintre excipienţi. Insuficienţă hepatocelulară. Insuficienţă renală severă.
Astm bronşic. Hipersecreţie traheobronşică şi insuficienţă respiratorie.
Leziuni cerebrale şi hipertensiune intracraniană. Diaree acută toxiinfecţioasă. Subocluzie sau ocluzie intestinală. Intervenţii chirurgicale recente la nivelul căilor biliare . Concomitent cu IMAO (inhibitori de monoaminooxidază) sau în interval de 14 zile de la oprirea tratamentului cu un IMAO. Stări comatoase. Copii cu vârsta sub 12 ani. La toţi copiii şi adolescenţii (cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani) la care se efectuează tonsilectomie şi/sau adenoidectomie pentru tratamentul sindromului de apnee obstructivă în somn. La femei gravide sau care alăptează.
Depresie respiratorie. Constipaţie cronică. La pacienţi cunoscuţi ca metabolizatori ultra-rapizi CYP2D6. Hemoragie digestivă. Boli hemoragice şi alte boli cu risc hemoragic. Alcoolism acut. Deficit de glucozo-6-fosfat dehidrogenază. Hipersensibilitate la acid acetilsalicilic sau la alte AINS (incluzând criza de astm bronşic, urticaria sau rinita acută). Ulcer gastro-duodenal activ.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
Comentarii

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Politica de confidentialitate