Paroxetină

Medicamente/dispozitive medicale

  • ARKETIS (Medochemie, Cipru), Compr. 10 mg; 20 mg; 30 mg; 40 mg.
  • PAROXETINĂ ATB (Antibiotice SA, România), Compr. 20 mg.
  • PAXETIN (Teva B.V., Olanda), Compr. film. 20 mg.
  • SEROXAT (Glaxo Smithkline Limited, Irlanda), Compr. film. 20 mg.

Indicații

Episoade depresive majore. Tulburări obsesiv-compulsive. Atac de panică cu sau fără agorafobie. Tulburări de anxietate socială/fobie socială. Tulburări de anxietate generalizată. Sindrom de stres posttraumatic.

Doze și mod de administrare

Oral, 20 mg/zi. Se creşte cu câte 10 mg până la 50 mg/zi. În panică iniţial 10 mg/zi, creşte cu 10 mg la o săptămână, până la cel mult 60 mg/zi. Administrare o dată/zi, dimineaţa, în timpul mesei. Tratamentul depresiilor durează câteva luni. Nu se întrerupe brusc administrarea. La vârstnici şi bolnavi cu clearance‑ul creatininei sub 30 ml/min, 20 mg/zi, maximum 40 mg/zi.

Reacții adverse

Diaree, greaţă, vărsături, dispepsie, disfagie, disgeuzie, xerostomie. Cefalee, tulburări de somn (de exemplu vise anormale, insomnie, somnolenţă), ameţeală, anorexie, oboseală, euforie, mişcări anormale tranzitorii. Disfuncţie sexuală (ejaculare întârziată sau absentă, lipsa orgasmului). Faringită, dispnee.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienţi.
Tratament concomitent cu inhibitori ai monoamonooxidazei. Asocierea cu medicamente cunoscute că prelungesc semnificativ intervalului QT.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.