Picosulfat de sodiu + oxid de magneziu

Medicamente/dispozitive medicale

  • PICOPREP (Ferring GmbH, Germania). Picosulfat de sodiu 10 mg; Oxid de magneziu 3,5g. Pulb. pt. sol. orală.
  • CITRAFLEET (Laboratorios Casen‑Fleet SLU, Spania). Picosulfat de sodiu 10 mg; Oxid de magneziu 3,5g. Pulb. pt. sol. orală.

Indicații

Adulţi, adolescenţi şi copii peste 1 an, pentru evacuarea conţinutului colonului înainte de o examinare radiografică sau o endoscopie sau înainte de o intervenţie chirurgicală.

Doze și mod de administrare

Primul plic reconstituit se administrează înainte cu 10-18 ore înainte de procedură, fiind urmat de cel puţin cinci porţii de 250 ml de lichid limpede, consumat pe parcursul mai multor ore. Al doilea plic reconstituit se administrează cu 4-6 ore înainte de procedură, fiind urmat de cel puţin trei porţii de 250 ml de lichid limpede, consumat pe parcursul mai multor ore.

Reacții adverse

Cefalee, greață, proctalgie, vărsături, reacții cutanate, hiponatremie, hipopotasemie.

Contraindicații

Insuficienţă cardiacă congestivă, retenţie gastrică, ulceraţie gastrointestinală, colită toxică, megacolon toxic, ileus, greaţă şi vărsături, afecţiuni abdominale chirurgicale acute, cum este apendicita acută. Obstrucţie sau perforare gastrointestinală, cunoscută sau suspicionată, deshidratare severă, rabdomioliză, hipermagneziemie, boală inflamatorie intestinală activă.

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.