Piribedil

Medicamente/dispozitive medicale

  • PRONORAN (Lab.Servier Ind, Franţa), Draj. elib. prel. 50 mg.

Indicații

Tratamentul bolii Parkinson: fie în monoterapie (în special în formele clinice cu tremor) sau în asociere cu levodopa, de la iniţierea tratamentului sau ulterior (în special în formele clinice cu tremor). Tratament adjuvant la pacienţii vârstnici cu deficit patologic cronic cognitiv şi neurosenzorial (cu
excepţia bolii Alzheimer şi a altor demenţe). Tratament adjuvant în claudicaţia intermitentă din cadrul arteriopatiei obliterante cronice de la
nivelul membrelor inferioare (stadiul II). Indicaţie terapeutică oftalmologică, propusă pentru îmbunătăţirea simptomelor ischemice.

Doze și mod de administrare

Parkinsonism. Monoterapie: 150–250 mg/zi, în 3–5 prize. Asociat: 80–140 mg/zi, în 3–5 prize. Dozele se ating treptat, crescând cu 20–50 mg/zi la 3 zile. Alte indicaţii: 50–100 mg/zi în 1–2 prize. Administrare la sfârşitul mesei.

Reacții adverse

Greaţă, vărsături, confuzie, agitaţie, hipotensiune. Halucinații. Amețeală. Tulburări gastro-intestinale minore (greaţă, vărsături, flatulenţă). Tulburări de control a impulsurilor.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi. Colaps, infarct miocardic acut. Asociere cu neuroleptice.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
Comentarii

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Politica de confidentialitate