Quinapril + hidroclorotiazidă

Medicamente/dispozitive medicale

  • ACCUZIDE (Pfizer Europe, Marea Britanie). Quinapril 10 mg; Hidroclorotiazidă 12.5 mg. Compr. film.
  • ACCUZIDE FORTE (Pfizer Europe, Marea Britanie). Quinapril 20 mg; Hidroclorotiazidă 12.5 mg. Compr. film.
  • ACCUZIDE FORTE PLUS ® (Pfizer Europe, Marea Britanie). Quinapril 20 mg; Hidroclorotiazidă 25 mg. Compr. Film.

Indicații

Tratamentul hipertensiunii la pacienţii pentru care este indicată terapia de asociere a quinapril şi a unui diuretic.

Doze și mod de administrare

Oral. Doza iniţială este de 10/12,5 mg. În continuare, doza poate fi crescută la 20/12,5 mg sau 20/25 mg, după caz. Controlul eficient al tensiunii arteriale este atins de obicei, la doze între 10/12,5 mg şi 20/12,5 mg.

Reacții adverse

Leucopenie, anemie, trombocitopenie. Diabet zaharat, toleranţă scăzută la glucoză, hiperglicemie, acid uric seric crescut, agravarea gutei, colesterol şi/sau trigliceride serice crescute din cauza hidroclorotiazidei. Anorexie, scăderea apetitului alimentar. Hipopotasemie. Depresie, apatie, anxietate, nervozitate, tulburări de somn, inclusiv somnolenţă. Cefalee, ameţeli. Vertij, parestezii, tremor, tulburări de echilibru, senzaţie de arsură, disgeuzie, ageuzie. Tulburări vizuale, inclusiv vedere înceţoşată, conjunctivită. Tinitus. Ischemie miocardică, inclusiv angină pectorală, tahicardie, aritmie, palpitaţii, edem periferic. Hipotensiune arterială, sincopă, hiperemie facială. Tuse, dispnee, sinuzită. Angioedem. Mialgie. Insuficienţă renală
acută, diureză crescută. Impotenţă erectilă. Fatigabilitate.

Contraindicații

Hipersensibilitate la quinapril, la oricare dintre excipienţi sau la orice alţi inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ECA). Hipersensibilitate la hidroclorotiazidă sau la alte medicamente derivate de sulfonamidă.
Antecedente de angioedem (ereditar, idiopatic sau angioedem anterior la inhibitori ai ECA sau la antagonişti ai receptorilor pentru angiotensină II (ARA II). Tratament extracorporeal ce presupune contactul sângelui cu suprafeţe încărcate negativ. Stenoză bilaterală semnificativă de arteră renală sau stenoză unilaterală de arteră renală pe rinichi unic funcţional.
Al doilea şi al treilea trimestru de sarcină. Alăptare. Afectare severă a funcţiei renale cu clearance al creatininei sub 30 ml/min la pacienţi care nu efectuează şedinţe de dializă. Dezechilibre electrolitice semnificative clinic. Afectare severă a funcţiei hepatice. Encefalopatie hepatică. Administrarea concomitentă de medicamente care conţin aliskiren este contraindicată la pacienţii cu diabet zaharat sau insuficienţă renală.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.