Rapilysin 10u, substanta liofilizata

Prezentare:

Drajeuri 1 mg, 2 mg, 5 mg; cutie 3 blist. 10 comprimate

Indicatii:

Profilaxia rejectiei de organ la pacientii adulti cu transplant renal si risc imunologic mic sau moderat.

Doze:

Adulti: tratament initial (2-3 luni dupa transplant, in asociere cu ciclosporina si cu corticosteroizi): doza initiala 6 mg apoi 2 mg/zi. Trat. de intretinere: Ciclosporina trebuie intrerupta progresiv, in decurs de 4-8 saptamani si doza de sirolimus trebuie ajustata pentru a obtine o concentratie inaintea dozei urmatoare de 12-20 ng/ml.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate. Sarcina. Alaptare.

Atentionari:

Se adm. doar oral. Pacienti cu un risc imunologic ridicat. insuficienta hepatica severa. Imunosupresia poate determina o susceptibilitate crescuta la infectie si dezvoltarea de limfoame sau alte malignitati, in special la nivelul pielii. Se limiteaza expunerea la lumina solara si radiatii UV. in primele 12 luni de la transplant, se face profilaxia pentru pneumonia cu Pneumocistis carinii si pentru virusul citomegalic (CMV). Monitorizarea lipidelor plasmatice. Supravegherea functiei renale la asocierea cu ciclosporina sau cu alte medicamente nefrotoxice. Copii si adolescenti.

Reactii adverse:

Limfocel, infectii fungice, virale sau bacteriene (infectii micobacteriene, cu virus Epstein-Barr, cu CMV, Herpes zoster, Herples simplex; sepsis), tahicardie, dureri abdominale, diaree, stomatita, pancreatita, anemie, leucopenie, trombocitopenie, purpura trombotica trombocitopenica/sindrom uremic hemolitic, limfom, tulburari limfoproliferative post-transplant, artralgii, necroza osoasa, epistaxis, pneumonie, acnee, eruptii cutanate, infectii ale

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.