Sicalgin, comprimate

Prezentare:

Comprimate filmate 10 mg, 20 mg; ct. x 4 blist. x 14 cpr.

Indicatii:

Oral: dureri acute si cronice intense si foarte intense, precum cele provocate de tumori, dureri miocardice si postoperatorii. Inj.: dureri neoplazice si tabetice; intoxicatie cu atropina; EPA, IMA.

Doze:

Valorile concentratiei alveolare minime (M.A.C.) ale sevofluranului scad cu varsta si prin adaugare de protoxid de azot. Inductia: se realizeaza in asociere cu oxigen sau cu mixturi oxigen/protoxid de azot (concentratii inspirate de pana la 8% sevofluran provoaca anestezie chirurgicala in mai putin de 2 minute la adulti si copii). Mentinerea: anestezia necesara se mentine cu 0,5-3% sevofluran, cu sau fara folosirea concomitenta de oxid azotos. Revenirea din anestezie: timpul de trezire este in general scurt. Varstnici: MAC scade cu inaintarea in varsta. Concentratia medie de sevofluran pentru a realiza MAC la varsta de 80 ani este 50% din cea necesara pentru varsta de 20 ani. Insuficienta hepatica: eficace si bine suportat de pacientii cu insuficienta hepatica clasele Child-Plugh A si B. Insuficienta renala: nu provoaca o deteriorare suplimentara a functiei renale.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la morfina, dependenta in antecedente, astm bronsic, staza bronsica, situatii in care trebuie evitata depresia centrului respirator, porfirie hepatica acuta, pancreatita, abdomen acut, stenoze ale tractului gastrointestinal, dupa colecistectomie, hipertensiune intracraniana, traumatisme cerebrale, feocromocitom, ileus paralitic, hipertrofie de prostata, colita ulceroasa cronica, hipermotilitatea colonului, epilepsii, intoxicatii, copii mici.

Atentionari:

Prudenta la copii, varstnici, IR, IH, mixedem, IC, travaliu; risc de dependenta cu toleranta; interactiuni medicamentoase cu deprimante centrale, alcool, fenotiazine, IMAO, cimetidina, pentazocina; sarcina si alaptare; soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:

Greata si varsaturi, sedare, constipatie, apatie, inhibarea centrului tusei, bronhospasm, spasm al sfincterului Oddi, sughit, bradicardie, spasm piloric, hipertensiune arteriala predominant ortostatica, mioza, urticarie, exantem, transpiratie, uscaciunea mucoasei bucale, modificari ale libidoului si potentei, dificultati la mictiune, deprimare respiratorie.

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.





    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.