Simvastatină

Medicamente/dispozitive medicale

 • SIMVACARD (Zentiva, Republica Cehă). Compr. film. 10 mg; 20 mg; 40 mg.
 • SIMVAHEXAL (Hexal, Germania), Compr. film. 10 mg; 20 mg; 30 mg; 40 mg.
 • SIMVASTATIN ACCORD/ AUROBINDO/ LPH/ TERAPIA/ ARENA. Compr. film. 10 mg; 20 mg; 40 mg; 80 mg
 • SINTENAL (AC Helcor Pharma, România), Compr. film. 10 mg; 20 mg; 40 mg.
 • VASILIP (Krka Novo Mesto, Slovenia), Compr. film. 10 mg; 20 mg; 40 mg.
 • ZEPLAN (Gedeon Richter, România), Compr. film. 10 mg; 20 mg; 40 mg.
 • ZOCOR (Merck Sharp & Dohme, România), Compr. film. 10 mg; 20 mg; 40 mg (FORTE).

Indicații

Tratamentul hipercolesterolemiei primare sau hiperlipidemiei mixte în asociere cu măsuri dietetice. Tratamentul hipercolesterolemiei familiale homozigote. Prevenirea afecţiunilor cardiovasculare – reducerea mortalităţii şi a morbidităţii cardiovasculare la pacienţii cu boală cardiovasculară aterosclerotică manifestă sau cu diabet zaharat, cu niveluri normale sau crescute de colesterol, ca tratament adjuvant care să
corecteze alţi factori de risc şi tratament cardioprotectiv.

Doze și mod de administrare

Oral, iniţial 5-10 mg seara. La nevoie, se creşte la intervale de 4 săptămâni. Doza medie 10-40 mg/zi, într o priză, seara până la maximum 80 mg pe zi.

Reacții adverse

Rar anemii. Cefalee, parestezii, ameţeli, neuropatii periferice. Constipaţie, dureri abdominale, flatulenţă, dispepsie, diaree, greaţă, vărsături, pancreatită. Hepatită, icter. Erupţie cutanată tranzitorie, prurit, alopecie. Miopatie (incluzând miozită), rabdomioliză cu sau fără insuficienţă renală acută, mialgii, crampe musculare. Creșterea transaminazelor.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi. Afecţiuni hepatice active sau creşteri persistente, inexplicabile ale valorilor transaminazelor serice. Sarcină şi alăptare. Administrarea concomitentă de inhibitori potenţi ai citocromului CYP3A4 (medicamente care cresc ASC de aproximativ 5 ori sau mai mult – de exemplu itraconazol, ketoconazol, posaconazol, voriconazol, inhibitori ai proteazei HIV), eritromicină, claritromicină, telitromicină, nefazodonă și medicamente care conțin cobicistat. Administrarea concomitentă de gemfibrozil, ciclosporină sau danazol. La pacienții cu hipercolesterolemie familială homozigotă, administrarea concomitentă de lomitapidă.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
  Comentarii

  Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.