Sulfat de sodiu + sulfat de magneziu + sulfat de potasiu

Medicamente/dispozitive medicale

  • EZICLEN (Ipsen Pharma, Franţa). Conc. pt. sol. orală. Un plic conţine: sulfat de sodiu anhidru 17,510 g, sulfat de magneziu heptahidrat 3,276 g, sulfat de potasiu 3,130 g. Fl. × 176 ml.

Indicații

Golirea colonului înaintea examenului radiologic sau endoscopic sau a intervenţiilor chirurgicale la acest nivel.

Doze și mod de administrare

Doza recomandată: două flacoane de Eziclen. Conţinutul fiecărui flacon trebuie diluat cu apă, folosind paharul furnizat, până se obţine un volum total de aproximativ 0,5 litri; după administrarea volumului de aproximativ 0,5 litri trebuie ingerată o cantitate suplimentară de 1 litru de apă sau lichide limpezi, în decurs de 2 ore. Cura de tratament se poate face fie în doze separate, fie în doză unică, în funcție de procedura clinică.

Reacții adverse

Greaţă, senzaţie de plenitudine sau balonare, vărsături, crampe abdominale şi iritaţie anală.

Contraindicații

Stare generală afectată sever, cum ar fi stare de deshidratare sau insuficienţă cardiacă severă. Carcinom avansat sau orice altă afecţiune a colonului care se însoţeşte de o fragilitate severă a mucoasei intestinale. Pacienţi cu risc sau care prezintă ileus sau ocluzie intestinală. Perforaţie digestivă sau risc de perforaţie. Tulburări ale golirii stomacului (de exemplu, pareză gastrică). Colită toxică sau megacolon toxic.

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
Comentarii

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.