Sultamicilină

Medicamente/dispozitive medicale

  • UNASYN (Pfizer Europe MA EEIG, Marea Britanie). Compr. film. 375 mg. Pulb. pt. susp. orală 250 mg/5 ml.

Indicații

Sinuzită bacteriană acută, otită medie acută, acutizări ale bronşitei cronice (diagnosticate corespunzător), pneumonie dobândită în comunitate, cistită, pielonefrită, infecţii cutanate şi ale ţesuturilor moi, mai ales celulită, muşcături de animale, abcese dentare severe cu celulită difuzantă. Infecţii osoase şi articulare, mai ales osteomielită. etc. cu germeni rezistenţi la ampicilină şi amoxicilină prin producerea de betalactamaze.

Doze și mod de administrare

Adulţi şi copii cu greutate mai mare de 30 kg: 375-750 mg de două ori pe zi. Copii cu greutate mai mică de 30 kg: 25-50 mg/kg corp/zi în două prize. Durata tratamentului obişnuit este de 5 – 14 zile.

Reacții adverse

Reacții alergice cutanate. Accidentele alergice majore au aceeaşi frecvenţă ca la penicilina G. Alergie încrucişată cu alte peniciline. În mononucleoza infecţioasă crește frecvența reacțiilor alergice.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanțele active și la beta-lactamine. Infecţii cu germeni rezistenți. Mononucleoză infecțioasă.

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.