[Tetrakis(2-metoxi-2-metilpropil-1-izocianură)cupru(I)] tetrafluoroborat

Medicamente/dispozitive medicale

  • TECHNESCAN SESTAMIBI (Mallinckrodt Medical BV, Olanda). Kit pt. prep. radiofarmaceutice 1 mg.

Indicații

Scintigrafia de perfuzie miocardică pentru detectarea şi localizarea unei coronaropatii (angină pectorală şi infarct miocardic). Evaluarea funcţiei ventriculare globale. Tehnică de primă etapă pentru determinarea fracţiei de ejecţie şi/sau SPECT sincronizată cu ECG pentru evaluarea fracţiei de ejecţie a ventriculului stâng, volumelor şi mobilităţii regionale
a peretelui. Scintimamografie pentru detectarea cancerului mamar suspectat când mamografia este echivocă, inadecvată sau nedefinită.
Localizarea ţesutului paratiroidian hiperfuncţional la pacienţi cu boală recurentă sau persistentă în hiperparatiroidismul primar şi secundar, precum şi la pacienţi cu hiperparatiroidism primar programaţi pentru intervenţia chirurgicală iniţială la nivelul glandelor paratiroide.

Doze și mod de administrare

Diagnosticarea perfuziei coronariene reduse şi a infarctului miocardic: 400 – 900 MBq;
– Protocolul de două zile: 600 – 900 MBq/studiu;
– Protocolul de o zi: 400 – 500 MBq pentru prima injecţie, de trei ori mai mult pentru a doua injecţie.
Nu trebuie să se administreze mai mult de 2000 MBq pentru protocolul de o zi şi mai mult de 1800 MBq pentru protocolul de două zile. Evaluarea funcţiei ventriculare globale: 600 – 800 MBq injectată în bolus.
Scintimamografie: 700 – 1000 MBq injectată în bolus, de obicei, în braţul de partea opusă leziunii. Localizarea ţesutului paratiroidian hiperfuncţional: 200 – 700 MBq injectată în bolus. Radioactivitatea tipică este cuprinsă în intervalul 500 – 700 MBq.

Reacții adverse

Reacții cutanate și alte reacții de hipersensibilitate. Reacții la nivelul locului de administrare a injecţiei. Expunerea la radiaţiile ionizante este asociată cu un risc de inducere a cancerului şi cu posibila dezvoltare a malformaţiilor congenitale.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.