Tiopental

Medicamente/dispozitive medicale

  • THIOPENTAL SODIUM EIPICO/PANPHARMA. Pulb. pt. sol. inj. 500 mg; 1 g.

Indicații

Inducţia anesteziei generale şi întreţinerea anesteziei în procedurile de lungă durată. Anestezic unic în intervenţii scurte. Adjuvant în controlul stărilor convulsive de diverse etiologii. Scăderea presiunii intracraniene, în condiţii de ventilaţie controlată.

Doze și mod de administrare

Trebuie utilizată doza minimă eficace pentru fiecare pacient în parte, ceea ce necesită administrarea i.v. lentă. În general, o cantitate de tiopental de sodiu de 100 până la 200 mg este injectată lent pe parcursul unei perioade de 20 secunde.

Reacții adverse

Reacții alergice și pseudoalergice, de exemplu bronhospasm și
laringospasm, modificări eritematoase și edematoase ale pielii . Reacții psihologice sub formă de dispoziție euforică și visare, inclusiv vise neplăcute. Hipoventilație cu apnee pe termen scurt. Mișcări involuntare și tremor muscular.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanța activă sau excipienți. Intoxicație acută cu alcool, somnifere, analgezice și agenți psihotropi. Hipertensiune arterială. Șoc. Status astmaticus. Porfirie.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
Comentarii

Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Politica de confidentialitate