Tropicamidă + fenilefrină + lidocaină

Medicamente/dispozitive medicale

  • MYDRANE (Laboratoires Thea, Franţa). Sol. inj. conţinând tropicamidă 0,2 mg/ml + clorhidrat de fenilefrină 3,1 mg/ml + 10 mg/ml clorhidrat de lidocaină.

Indicații

Intervenția chirurgicală pentru cataractă, pentru obținerea midriazei și pentru anestezia intraoculară în timpul intervenției chirurgicale.

Doze și mod de administrare

Injectare lentă, pe cale intracamerală. 0,2 ml într-o singură injectare, la începutul intervenției chirurgicale.

Reacții adverse

Vedere neclară. Fotofobie. Xerostomie cu tulburări ale deglutiţiei şi sete. Xerodermie şi hiperemie facială tranzitorie, asociată rar cu senzaţie de arsură sau înţepătură. Bradicardie tranzitorie urmată de tahicardie cu palpitaţii şi aritmie. Diminuarea tonusului şi motilităţii intestinale asociate cu Meteorism abdominal şi constipaţie. Micţiune dificilă. Stimularea funcţiei respiratorii. Hiperemie palpebrală. Reacţii de hipersensibilitate manifestate cu hiperemie şi tumefiere a feţei, limbii şi buzelor, respiraţie dificilă şi erupţie cutanată maculo-papulară şi care pot să evolueze către şoc anafilactic. Halucinaţii, confuzie, agitaţie (mai ales la copii şi vârstnici).

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienţi. Pacienţi cu hipertrofie de prostată, ileus paralitic sau stenoză pilorică.
Pacienţi cu glaucom cu unghi închis sau predispoziţie la glaucom cu unghi închis. Copii cu vârstă sub 7 ani (pentru indicaţia terapeutică de cicloplegie). Primul trimestru de sarcină.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.