Vaccin antihepatită B purificat + vaccin antihepatită A inactivat

Medicamente/dispozitive medicale

  • TWINRIX ADULT (GlaxoSmithKleine, Belgia). Suspensie injectabilă. Virus hepatic A inactivat + antigen de suprafaţă al virusului hepatic B. 720 U.Elisa. + 20 mg/ ml. Flacon/seringă preumplută cu/fără ac.

Indicații

Adulţii şi adolescenţii cu vârsta mai mare de 16 ani care nu sunt imunizaţi şi care prezintă riscul infectării atât cu virusul hepatitic A, cât şi al hepatitei B.

Doze și mod de administrare

Intramuscular. La adulţi şi adolescenţi cu vârsta mai mare de 16 ani este recomandată o doză de 1,0 ml. Ciclul de vaccinare primar standard cu Twinrix Adult constă din trei doze, prima fiind administrată la data aleasă, a doua cu o lună mai târziu şi a treia cu şase luni după prima doză. Imunizare rapidă: 1 doză inițailă urmată de câte o doză la 7 și 21 de zile.

Reacții adverse

Inapetență. Iritabilitate. Cefalee, somnolență. Infecţii ale căilor respiratorii superioare, rinită. Simptome gastro-intestinale. Erupții cutanate. Mialgie.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanţele active, la oricare dintre excipienţi. Boală febrilă acută.

Cuvinte-cheie:

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.
    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.