Variterp, unguent

Prezentare:

Pulbere pt. solutie perfuzabila 500 mg, 1 g; ct. 1 fl.

Indicatii:

Infectii produse de germeni sensibili la vancomicina (cu exceptia meningitei), in special infectii stafilococice severe.

Doze:

Injectabil intravenos: Adulti: 2 g/zi (aproximativ 30 mg/kg si zi). Copii si sugari: 40 mg/ kg si zi. In cazul afectarii SNC, doza poate fi crescuta la 15 mg/kg la fiecare 6 ore (60 mg/kg si zi). Nou-nascuti: 0-7 zile: 30 mg/kg si zi ca doza de atac, apoi 10 mg/kg la fiecare 12 ore. 7-30 zile: 45 mg/kg si zi. Insuficienta renala: doza initiala este 1 g, urmata, la fiecare 7-10 zile, dependent de rezultatele obtinute dupa controlarea concentratiei serice, de 1 g sau de 500 mg.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la vancomicina.

Atentionari:

Prudenta in insuficienta renala, tulburari de auz, varstnici, anestezie generala; interactiuni medicamentoase cu aminoglicozide, polimixina B, curarizante, cisplatina, anestezice; sarcina si alaptare.

Reactii adverse:

Reactie anafilactica, ototoxicitate, nefrotoxicitate, greata, voma, febra, urticarie, eruptii maculare cutanate, neutropenie.

Caută un medicament

Fii conectat la noutățile și descoperirile din domeniul medico-farmaceutic!

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

    Comentarii

    Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.